Stilul de viață new-yorkez, adaptat pentru români: amenajarea unui apartament de 50 de metri pătrați

Pasionații de arhitectură și design pot vota cele mai bune proiecte în cadrul unui concurs autohton de profil.

Prezentat în cadrul ediției de anul acesta a concursului Elle Decoration Romanian Design Awards, locuința din imagini concurează pentru titlul de „Cea mai bună amenajare a unei locuințe private”, ce va fi acordat pe baza voturilor din partea publicului. Cei interesați pot alege cele mai bune proiecte din cadrul celor patru secțiuni ale competiției până pe data de 20 noiembrie, prin intermediul unui sistem online securizat, ce nu permite acordarea de voturi multiple.

apartament The Park 1

Amplasat în ansamblul rezidențial The Park, din Capitală, apartamentul dispune de o suprafață de 50 de metri pătrați și este compartimentat în două camere. Realizat de Bogdan Ciocodeica, Diana Roșu și Attila Kim, ambientul a fost special gândit pentru un cuplu tânăr, cu gust pentru arhitectură și design interior. „Principalul obiectiv al proiectului de amenajare a fost să realizăm un spațiu larg și luminos, coerent, funcțional și unitar din punct de vedere vizual și estetic. Ca în orice alt proiect, ne-am imaginat traseul celui ce îl vor însufleți, de la intrarea în casă până seara la culcare, urmărind ca locuința lor să le ofere atât confortul necesar, cât și o stare generală de bine și acel sentiment de «acasă»”, mărturisesc designerii.

apartament The Park 3

Ideea din spatele conceptului de design a fost aceea de a crea o atmosferă specifică unui loft new-yorkez – idee concretizată prin elemente precum tavanul de beton aparent sau glasvandul metalic, ce separă livingul de dormitor. „Un alt element de compoziție caracteristic lofturilor este transparența și fluiditatea spațiilor. Stând pe canapeaua din living, putem vedea toate celelalte zone ale casei: locul de luat masa, bucătăria și dormitorul. Am acordat o atenție deosebită iluminatului, care, adaptat fiecărui spațiu, creează o atmosferă scenografică, dinamică”, completează autorii proiectului.

apartament The Park 4
apartament The Park 10

Dincolo de preferința pentru spații fluide, transparente, apartamentul satisface și nevoia de intimitate a viitorilor locatari, dat fiind că draperiile din dormitor acoperă, la nevoie, trei dintre cei patru pereți: ferestrele, glasvandul și dressingul. Printre avantajele amenajării se numără și spațiile generoase de depozitare, realizate atât pe comandă, cât și cu ajutorul unor module prefabricate.

apartament The Park 5
apartament The Park 6
apartament The Park 7
apartament The Park 8
apartament The Park 9

 

sursa: imobiliare.ro